domingo, 19 de septiembre de 2010

Comença el compte enrere


És temps d’enquestes. Ara que s’han acabat les esperades (els qui n’heu tingut) vacances d’estiu, des dels mitjans de comunicació han començat a sortir enquestes i opinions respecte la classe política local, insular i balear. Diguem que ha començat el compte enrere i que finalitzarà el proper mes de maig.

Qui més importància ha donat a aquesta situació ha sigut el diari Última Hora Menorca, on, dia rere dia, està publicant noticies fresques de possibles candidats, programes, enquestes i demés carnassa per tal de crear opinió.

Tots sabem que una enquesta no representa el sentiment o l’opinió de la totalitat de la població, però si que és ver que et deixa amb el dubte enl·là. I més, quan veiem una Menorca immersa en una paràlisi mai vista i els resultats tornen a donar una possible majoria a les esquerres, després de les eleccions.
No sé voltros, però un servidor està preocupat. I hi estic perquè no puc entendre com sa gent xerra tant, critica tant i després acaba votant el de sempre. I ja no sé si és perquè hi ha por, hipocresia o masoquisme(?).

Dit açò, voldria deixar damunt sa taula una reflexió. Quants partits polítics hi ha a Menorca que representen el centre dreta i quants d’ells tenen representació al Consell Insular?

En els darrers anys, hem vist que per una cadira val qualsevol cosa, i aquí l’esquerra ha sigut molt audaç. Sabent que tenint la majoria suficient governaran, el PSOE viu una actual plàcida vida. En canvi, el PSM, sap que si vol mantenir la macro estructura existent, ha de mantenir els vots de la coalició amb Els Verds, perquè sinó Esquerra Unida farà entrada a l’escena insular. Sigui el que sigui, com he dit, si l’esquerra suma, desbanca el PP de la possibilitat de governar. I açò no sols passa aquí, sinó arreu.

M’agradaria saber l’opinió de certs partits polítics davant aquestes enquestes i el que realment està passant a aquesta illa. Més especialment els que tenen el mateix pensament de que Menorca necessita un canvi, com són: UPCM, Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía, UPyD, UMe, Unió de sa Costa Nord, UPB, etc.

Sabent que els seus vots, a nivell insular, queden en sac romput ¿hauran pensat unir-se al Partit Popular i així donar una bolcada al Consell Insular? Imagin que deu ser dificil d'acceptar, però vist lo vist, no seria un encert?

Salut!

5 comentarios:

  1. Mentres que el PP no s'aclareixi, millor que no es cerqui aliats.

    MEntres que el PP no faci una PROFUNDA renovació de personal i de xucópteros, malament ho teniu.

    ResponderEliminar
  2. A ver cuando echais a vuestra jefa en Alayor. Porque si os teneis que fiar de ella, no vais a ganar ni al parchís en el 2011.

    ¿No estuvistes tu por ahí con el tema de la renovación de la junta local del PP en Alaior? Gente como vosotros es lo que hace falta, que lástima que no esteis.

    ResponderEliminar
  3. No sería mala idea lo que propones.

    ResponderEliminar
  4. Pau, he leído tu reflexión y me parece muy acertada. Pero a mí siempre me ha dado la sensación de que el PP es muy reacio a gobernar en coalición. Dejando como unica opcion la posibilidad de gobernar con mayoría. Cosa que lo hace más difícil sobre todo en un sitio tan pequeño como es Menorca

    ResponderEliminar
  5. Soc d'aquells que pensa que res és per sempre i Menorca necessita una regeneració política urgent, crec que es governants d'avui en dia ja ho han fet tot per Menorca hi s'ha de donar pas a nova gent, que tengui ganes i estigui motivada per impulsar Menorca cap a una nova direcció, sempre protegint es encants de s'illa i sa tradició més autòctona.

    ResponderEliminar