sábado, 15 de enero de 2011

Bon Sant Antoni, bona Diada de Menorca!

Aquest pròxim dilluns és sa festivitat de Sant Antoni, es patró de sa nostra estimada roqueta, Menorca. Un dia on tot menorquí aprofita la fita per resaltar l'orgull de sentir-se com a tal, fent de les nostres places, carrers i façanes, llocs on es pot palpar aquest "sentiment". Banderes, cants, balls, olor a sobrassada frita, en definitiva, cultura, tradició i pàtria.

Diu sa llegenda que Sant Antoni va vendre totes ses seves propietats al cumplir vint anys i que a partir d'allà va viure com un ermità. Sa soletat i s'esperitualitat, van anar agafades de sa ma durant tota sa seva vida, fet que va aconseguir molts deixebles. A més de ser patró de Menorca - i per tant dia festiu-, és el protector dels enterradors, dels carnicers, dels ermitans, dels monjos i dels animals.

Un dia com avui i veient com la competència, l'enveja i la destrucció d'un de l'altre és present arreu del món, pens que no estaria gens malament aprofitar aquesta festivitat perquè cada un de noltros fes una mica d'introspecció i valorés si un poc més d'espiritualitat i reflexió personal seria més saludable o no.

Jo pens que tot ser humà necessita temps de soletat, de reflexió, de calma per enfocar millor els objectius a complir. I els menorquins, no ens hauriem de conformar amb s'etiqueta de 'tranquils', sinó que també seria bo posar-ho a sa pràctica i començar a caminar junts, cap a una mateixa direcció.

Però bé, aquest és un dia festiu i per tant s'ha de celebrar! que passem un bon Sant Antoni en companyia dels nostros familiars i amics. Que aquesta Diada de Menorca no perdi mai sa seva tradicionalitat, ni tampoc es sentiment de tot illenc a sentir-se orgullós de ser menorquí per davant de tot.

1 comentario: